НОВИ ПОТЕЗ ПРЕДСЕДНИКА-КОМИЧАРА: Зеленски увео санкције најбогатијој жени у Русији

Новости онлајн

23. 07. 2021. у 22:33

ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски потписао је уредбу о увођењу економских санкција против низа правних и физичких лица, укључујући и најбогатију жену у Русији Татјану Бакаљчук, оснивачицу и генералну директорку онлајн продавнице „Вајлдбериз“.

НОВИ ПОТЕЗ ПРЕДСЕДНИКА-КОМИЧАРА: Зеленски увео санкције најбогатијој жени у Русији

Фото: AP Photo/Evgeniy Maloletka

- Друштво са ограниченом одговорношћу 'Вајлдбериз'. Рок – три године - наводи се у допуни уредбе.

Санкције су уведене против компанија у Русији, Пољској, Јерменији, Белорусији, Киргизији, Казахстану и Украјини, као и против непрофитних организација повезаних са непризнатом Доњецком народном републиком и Кримом.

На „црној“ листи Савета за националну безбедност и одбрану Украјине нашли су се и Руси: сувласник компаније „Вајлдбериз“ Владислав Бакаљчук, ИТ директор компаније Андреј Ревјашко, као и Алексеј Кузменко. На списку су и два Француза „због пружања помоћи ДНР“.

Санкције предвиђају блокирање имовине, спречавање извоза капитала из Украјине, обуставу извршавања економских и финансијских обавеза, обуставу пружања телекомуникационих услуга, забрану предаје технологија, права на интелектуалну својину.

Бакалчук је проглашена за најбогатију жену у Русији у фебруару ове године. Од почетка 2021. зарадила је 443 милиона долара, а њено укупно богатство процењује се на 9,53 милијарде долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)