САХРАНА УБИЈЕНОГ ПРЕДСЕДНИКА ХАИТИЈА: Моизово тело враћено у његов родни град - удовица и троје деце у сузама (ФОТО)

Танјуг

23. 07. 2021. у 17:51

ТЕЛО убијеног председника Хаитија Жовнела Моиза враћено је данас у његов родни град, где ће одржати приватна сахрана уз строге мере обезбеђења након насилних протеста и страха од политичке нестабилности у тој карипској земљи.

САХРАНА УБИЈЕНОГ ПРЕДСЕДНИКА ХАИТИЈА: Моизово тело враћено у његов родни град - удовица и троје деце у сузама (ФОТО)

Фото: Танјуг/AP/Matias Delacroix

Супруга убијеног председника, Мартин Моиз, стигла је на сахрану када су се чули повици “Правда! Правда!”, упутивши се право до ковчега и заустављајући се испред њега, преноси агенција АП.

Десна рука јој је у завоју, а леву је положила на ковчег, након чега је принела срцу док је стајала у тишини. Очи су јој се напуниле сузама када јој се придружило њено троје деце.

Фото: Танјуг/AP/Matias Delacroix

Неколико минута касније, група Моизових присталица зграбила је његов портрет и продефиловала с њим, док је полицијски оркестар почео да свира химну.

Нешто раније су повици “Убица!“ испунили ваздух по доласку шефа хаићанске националне полиције Леона Чарлса.

- Ниси предузео никакве мере да спасеш Жовнела. Ви сте допринели његовом убиству! - викала је једна жена.

Новоименовани премијер Аријел Анри стигао је на сахрану након повика “Правда за Жовнела!“.

Моизово тело је стигло готово у зору на имање његове породице где се одржава сахрана. Шест званичника носило је смеђи ковчег до бине на којој су му одали последњу почаст и неколико минута стајали пред њим у тишини пре него што су преко њега навукли велику црвен-плаву хаићанску заставу.

Беле мајице и капе украшене његовом сликом подељене су присталицама дан пре, уочи последње церемоније у част Моиза, који је убијен 7. јула у својој приватној резиденцији, док је његова супруга тешко рањена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)