ПОЉСКА ОБЕЋАЛА: Распоредићемо америчке тенкове по Русији - штитиће Варшаву

Новости онлајн

23. 07. 2021. у 16:57

МИНИСТАР одбране Пољске Мариуш Блашчак је у интервјуу за пољску телевизију „вПољсце“ обећао да ће распоредити америчке тенкове „Абрамс“ у Русији.

ПОЉСКА ОБЕЋАЛА: Распоредићемо америчке тенкове по Русији - штитиће Варшаву

FOTO: Depositphotos

Он је позвао да се обрати пажња на место где ће бити распоређени, а то је равница.

- Стратези је називају 'Смоленским вратима', а затим 'Брестовским вратима', она се протеже од запада Русије до Пољске. Тамо нема река преко којих би морало да се прелази - рекао је Блашчак, истакавши да ће ти тенкови „једноставно штитити Варшаву и Пољску“.

Министарство одбране Пољске објавило је на Твитеру одломак његовог интервјуа са цитатом, али су га убрзо након тога обрисали. Скриншот са текстом објавио је бивши министар одбране Пољске Томаш Семоњак.

- Министарство је обрисало видео, али након гледања видеа са интервјуом на сајту телевизије могуће се уверити да је Блашчак заиста говорио о распоређивању тенкова у Русији и Белорусији. Где председник странке 'Право и правда' налази такве некомпетентне људе? - упитао је Семоњак који је објавио скриншот.

Раније је Варшава саопштила да купује 250 америчких тенкова „Абрамс“ у верзији M1A2 SEPv3 за више од 23 милијарде долара. према мишљењу министра одбране Пољске, „најбољи тенкови на свету“ су потребни како би се смањио ризик од напада на земљу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)