ЗАПАД ЈЕ АГРЕСИВАН ЈЕР СЕ БЛИЖИ КРАЈ ЊЕГОВОЈ ДОМИНАЦИЈИ: Лавров - "Процес се одвија у историјски исправном правцу!"

Новости онлајн

23. 07. 2021. у 15:19

АГРЕСИВНОСТ западних партнера на међународној сцени проистиче из свести да се свет креће ка полицентричном устројству, каже руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

ЗАПАД ЈЕ АГРЕСИВАН ЈЕР СЕ БЛИЖИ КРАЈ ЊЕГОВОЈ ДОМИНАЦИЈИ: Лавров - Процес се одвија у историјски исправном правцу!

Фото: ЕПА

- Агресивност (западних партнера на међународној сцени) произлази из свести о томе да се доминација историјског Запада која траје више од 500 година приводи крају - рекао је руски министар у оквиру вебинара „Спољна политика Русије: успеси, изазови, задаци и перспективе“.

Према његовим речима, свет се креће ка полицентричном устројству: дошло је до драстичног скока у развоју Кине, Индије и других земаља, у Африци су се појавиле земље са „легалним интересима у циљу јачања свог присуства на међународној сцени“, рекао је Лавров.

- Процес се одвија у историјски исправном правцу, јер што више таквих играча и што више има равнотеже у светском систему то смо ближи првобитној замисли оснивача УН - рекао је руски министар и додао да је у Повељи светске организације прецизирано да се сва питања морају решавати мирно, колегијално и без показивања непоштовања суверенитета неке земље.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)