ХОЋЕ ЛИ САДА ПООШТРИТИ МЕРЕ? Упркос делта соју и повећаном броју оболелих, у САД без промене о маскама

Танјуг

23. 07. 2021. у 01:05

АМЕРИЧКИ Центри за контролу и превенцију болести нису изменили смернице о маскама, упркос томе што заразна делта варијанта Ковида 19 наставља да се шири по САД, због чега је порастао и број случајева, рекла је новинарима Рошел Валенски, директорка ЦДЦ-а.

ХОЋЕ ЛИ САДА ПООШТРИТИ МЕРЕ? Упркос делта соју и повећаном броју оболелих, у САД без промене о маскама

Фото: Танјуг/АП

Валенски није одговорила на питање да ли ЦДЦ разматра промену смерница, пренео је Глас Америке.

Центри за контролу и превенцију болести су у мају ублажили рестрикције и препоручили да грађани који су потпуно вакцинисани не треба да носе маске на већини јавних места.

Дан раније, председник Џо Бајден је изјавио да це ЦДЦ вероватно саветовати Американцима да невакцинисана деца носе маске у школи, док се окрузи широм земље припремају за почетак нове школске године.

- Просечан број нових случајева у САД на недељном нивоу је 53 одсто већи у односу на прошлу недељу - рекла је Валенски.

Делта варијанта, која је прво откривена у Индији, сада чини више од 80 одсто нових случајева у Америци и откривена је у више од 90 земаља света. Неке болнице широм САД достижу границу својих капацитета док број заражених наставља да расте, изјавила је Валенски. Раст броја случајева је концентрисан у регионима са ниском стопом вакцинације.

- Флорида, Тексас и Мизури чине 40 одсто свих нових случајева на националном нивоу, а сваки пети од нових случајева у Америци појављује се у Флориди - изјавио је Џефри Зајнц, шеф радне групе за Ковид-19 у Белој кући.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)