АМЕРИЧКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА: Сукоб Пољске и САД због лиценце тв каналу

Танјуг

23. 07. 2021. у 00:39

БУДУЋЕ америчке инвестиције у Пољској могле би бити угрожене ако та земља не обнови лиценцу 24-часовном информативном каналу ТВН24, изјавио је данас саветник америчког Стејт департмента Дерек Колет, позивајући се на потенцијалне нове пољске законе против власништва америчке медијске компаније Дискавери Инк.

АМЕРИЧКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА: Сукоб Пољске и САД због лиценце тв каналу

Фото: Free Images Pixabay

Телевизија је у процесу обнављања лиценце, али владајућа партија Право и правда (ПиС) планира измене закона које би могле приморати Дискавери на продају већинског удела, пренео је Ројтерс.

Национални радиодифузни савет (КРРиТ) гласао је данас да се ТВН24 обнови дозвола која истиче 26. септембра, али резултати нису коначни.

- Ово је врло значајна америчка инвестиција овде у Пољској. И можда ће доћи до негативних ефеката, ако се лиценца не обнови, за будуће америчке инвестиције ...- рекао је Колет у интервјуу ТВН24.

Он је додао да је то питање покренуо током састанака са пољским званичницима.

ТВН, чија се вредност процењује на преко милијарду долара, највећа је америчка инвестиција у Пољској.

У јулу су посланици ПиС поднели парламенту амандмане на Закон о радиодифузији како би ограничили компаније изван Европског економског простора да контролишу пољске радио и телевизијске станице.

Предложене промене подстакле су напетост између Пољске и САД и изазвале нове критике пољских опозиционих група да ПиС жели да ограничи слободу медија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)