ЛАГАЛА ЈУ ЈЕ ДА ИМА РАК: Потресна животна прича девојке из Охаја - мајка монструм је шишала на ћелаво и тровала лековима (ВИДЕО)

Novosti online

23. 07. 2021. у 00:51

ХАНА Милбрант (24) имала је седам година када ју њена мајка убедила да има рак.

ЛАГАЛА ЈУ ЈЕ ДА ИМА РАК: Потресна животна прича девојке из Охаја - мајка монструм је шишала на ћелаво и тровала лековима (ВИДЕО)

Фото: Депоситпхотос

Несрећна девојчица је била жртва лажи и злостављања своје мајке која је покушала да заради новац измисливши да је Хана тешко болесна.

Ова девојка из Охаја је претрпела тешку трауму због које је морала да потражи помоћ психотерапеута. О свему је детаљније проговорила 2018. године.

– Имала сам седам година када су ми рекли да имам рак. Била сам превише млада да бих схватила шта то значи, али гледајући оца како плаче било је довољно да ме уплаши. Моја мајка Тереза ме је одвела код доктора када сам имала блажу грозницу и кашаљ. Осећала сам се добро, али ме је ипак одвела на скенер. Касније је мајка позвала породицу и рекла нам да је доктор нашао тумор на мојој кичми.

- Могао би да буде терминалан - рекла је и мој отац је заплакао – рекла је Хана тада.

Њен живот се преко ноћи променио, морала је да носи хируршку маску, а људи су је сажаљевали.

Цела заједница њиховог малог града је помагала девојчици, организовали су добротворне акције како би породица могла да плати скупе третмане који су наводно били неопходни Хани.

Почела сам да се плашим да будем сама у мраку

– Мама је била медицинска сестра тако да ми је она сама давале лекове. Али, некако је деловало да ми је горе – почела сам да добијам ужасне главобоље и стално се осец́ала исцрпљено. Нисам могла да возим бицикл, да се играм са другарицама. Носила сам маску у школи. Мој највећи страх је био да ћу се одвојити од своје породице. У то доба, нисам знала шта је смрт, али сам знала да то значи да нец́у бити са мојим родитељима и то ме је преплашило. Почела сам да се плашим да будем сама у мраку и али мама ми је бранила да спавам са њима. Било је чудно – мама се удаљила од мене у тренуцима када ми је највише требала. Али тата је увек знао како да ме разведри, обасипајући ме љубављу коју ми она није показала – рекла је она.

Једног дана се пробудила са завојем на доњем делу кичме, а мајка јој је рекла да је тим завојем прекривена рана од игле пре које је примала терапију. Рекла јој је и да је посећује медицинска сестра по имену Бет која јој даје терапију, али Хана је никада није видела, а мајка јој је давала лекове за успављивање.

Неколико дана касније пробудила се без своје дуге плаве косе.

– Вриснула сам када сам се погледала у огледало. Била сам потпуно ћелава. Мама ми је објаснила да ми је Бет обријала главу јер је коса почела да ми опада због хемотерапије.

- Хоће ли ми поново израсти? питала сам је. “Не, мислим да неће”, мама ми је одлучно одговорила – испричала је Хана.

Открила је како су њени пријатељи плакали када су је видели такву, било ју је срамота, па је носила шешир, а наставници су организовали донацију за њен третман. О њој су писале и локалне новине, па су донације стизале са разних страна.

Њени родитељи су отишли толико далеко да јој је мајка рекла да има још само неколико недеља живота и девојчица је морала да иде код саветника како би се суочила са смрћу.

– Онда се одједном све то завршило, када су моји родитељи и бака ухапшени. Једна учитељица је приметила да ми коса расте равномерно, а не у печатима као после хемотерапије па је постала сумњичава и пријавила моју маму социјалној служби. Мама је одмах признала да је лажирала мој рак и преварила заједницу за око 31.000 долара. Смештена је у психијатријску болницу, а тата је пуштен уз кауцију. Рекао ми је да више нисам болесна и била сам пресрећна јер нећу умрети. Али срећа је кратко трајала јер су ме убрзо сместили у хранитељску породицу. Била сам збуњена и сама и сви моји страхови су се остварили – остала сам без породице – испричала је девојка.

Осуђена на шест и по година затвора

Њена мајка је осуђена на шест и по година затвора, након што је суд одбацио њену одбрану на неурачунљивост. Њен отац је признао кривицу за угрожавање детета, али тврди да није знао да је мајка лагала за њену болест, а баба је ослобођена кривице.

Хана је живела са тетком, а у 12-ој години је утврђено да је депресивна, па је ишла на терапије код психолога. Када је њен отац изашао из затвора Хана је прешла да живи са њим и уверена је да он заиста није био свестан лажи своје жене.

Мајка јој се никад није извинила за оно што јој је урадила.

(Објектив)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)