ПРАВНИ РАТ САЈТА ЗА ОДРАСЛЕ И МУЗЕЈА: Италијанска галерија планира да тужи Порнхаб - Ево и зашто (ВИДЕО)

Novosti online

21. 07. 2021. у 16:51

ПРЕСТИЖНИ италијански музеј Уфици планира да тужи сајт Порнхаб због тога што је једна од њихових глумица позирала као богиња на слици "Рођење венере".

ПРАВНИ РАТ САЈТА ЗА ОДРАСЛЕ И МУЗЕЈА: Италијанска галерија планира да тужи Порнхаб - Ево и зашто (ВИДЕО)

Фото: Депостипхотос/Принтскрин Јутјуб/Pornhub

У промотивном снимку објављеном на овом сајту појављује се бивша порно глумица Илона Сталер (69).

Како наводе са овог сајта, нова кампања "Класик нудес" намерава да представи еротски потенцијал ренесансе, преноси "Сан".

Рођење Венере је слика настала око 1484. године од стране Сандра Ботичелија, а Илона Сталер појавила се у сличном издању.

За разумевање овог уметничког дела постоје различита тумачења и сва су везана за рођење или појављивање Венере и за класичну тему о Венери Анадиомени, богињи која се издиже из морске пене. Слика је од 1815. године изложена у галерији Уфици у Фиренци.

Фото: Depositphotos

 

Како наводе из "Порнхаба", нови пројекат има за циљ да привуче публику "префињеног укуса", рекреирањем неких од најпознатијих актова који се налазе у познатим галеријама широм света.

Са овог сајта за одрасле објашњавају да ће нови водич објаснити где у свету се налазе чувене слике и понудити приказ голих модела у стварном животу.

Ипак, Галерија "Уфици" тврди да Порнхаб користи ремек-дела за личну промоцију и рекламирање.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Pornhub

 

- Ово је рекламни трик Порнхаба и не желимо да то претворимо у велики међународни случај - рекао је портпарол музеја, а одговор друге стране још увек није стигао.

На почетној страници сајта за одрасле наводи се "Неки људи сматрају музеје досадним, али шта ако бисмо вам рекли да су у њима смештене колекције непроцењивих порно филмова?

- Порнографија се можда не сматра уметношћу, али нека уметност се дефинитивно може сматрати порнографијом - додаје се.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАРАЖЕН МУШКАРАЦ: Први случај мајмунских богиња забележен на Малти