КАП КОЈА ЈЕ ПРЕЛИЛА ЧАШУ: Харијеви мемоари подигли буру у краљевској породици, Чарлс се томе није надао

Novosti online

20. 07. 2021. у 21:27

МЕМОАРИ принца Харија су "кап која је прелила чашу" са Краљевском породицом, тврди британски Сан.

КАП КОЈА ЈЕ ПРЕЛИЛА ЧАШУ: Харијеви мемоари подигли буру у краљевској породици, Чарлс се томе није надао

Фото: Танјуг АП

Више краљевских инсајдера наводно је говорило о "све већем осећају шока и беса" међу краљевским инсајдерима, као и члановима Харијеве породице, због његове предстојеће књиге.

Упућени блиски принцу Чарлсу потврдили су да није знао за Харијеву књигу - упркос томе што је његов син на њој радио скоро годину дана.

Извор из палате рекао је за Мејл Онлајн да је принчева одлука да напише аутобиографију о свом животу у краљевској породици уништила сваку преосталу наду у помирење.

- Ово је тренутак без повратка - последњи ексер у ковчегу везе краљевске породице са Харијем - рекао је виши краљевски извор.

- Емоционална превирања док чекају преко годину дана на објављивање биће мучна.

Извор је рекао да је дворјане највише наљутило претпостављено сазнање Харија и Меган да ће шта год Хари каже у књизи, принцу Чарлсу и принцу Вилијаму бити готово немогуће узвратити ударац.

Други извор је рекао: "Принц Чарлс о томе није знао ништа. Ово је заиста болно, биће му тешко прихватити. Претпоставка је да ће Хари извршити још један ударац ногом. 

- Стварно је разочаравајуће за Чарлса је то што се некада тако добро слагао са Харијем, заправо далеко бољи од Вилијама. Осећа се тако разочарано због целе ствари.

Наводно је Кларенс Хаус такође забринут око тога шта би Хари могао написати о својој маћехи Камили.

- Будимо искрени, Хари никада није био близак војвоткињи од Корнвола - додао је извор.

 Ако у књизи документира њихову везу, то би могло бити врло штетно у тренутку када Чарлс поставља темеље да она постане краљица.

Краљевски дворјани мислили су да је поновни састанак између Харија и Вилијама чак и мање вероватан од поновног сусрета између принца и његовог оца, пише Сан.

Краљевски инсајдер је рекао: "Ово је крај сваке блиске везе са војводом од Кембриџа. Не може се више ништа рећи на том фронту. Вилијам верује да је његово понашање срамотно и неукусно".

- Хари је обилазио људима говорио да се не може добро сећати свог детињства и мајке. Сад ће о томе написати књигу. Како се то слаже?

- Оно што заиста говори је чак да су рођаци којима је и даље најближи, попут принцеза Еугеније и Беатрис, запањени оним што спрема.

Тајминг такође брине инсајдере из палате, а неки су забринути да би објављивање књиге 2022. могло да засени трио значајних краљевских прекретница - платинасти јубилеј краљице, као и 40. рођендан принца Вилијама и 25. годишњицу смрти принца Дајане.

- Са том комбинацијом, то би требало да буде заиста позитивна година за краљевску породицу - рекао је извор.

- Али Харију је сасвим свеједно. Понаша се као дете. Морамо се сетити да је он скоро 37-годишњак, а не 21-годишњак. На прагу је средњих година - рекао је један краљевски експерт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)