ВОДА ЈЕ УНИШТИЛА СВЕ, АЛИ НЕ И ПРОКЛЕТИ ВИРУС: Пунктови за вакцинацију у поплављеним зонама Немачке

Танјуг

20. 07. 2021. у 19:00

ВОЛОНТЕРИ Црвеног крста и службе за ванредне ситуације у Немачкој, поставили су данас мобилне тоалете и распоредили комбије за вакцинацију у регионима опустошеним поплавама, покушавајући да спрече избијање ванредне здравствене ситуације.

ВОДА ЈЕ УНИШТИЛА СВЕ, АЛИ НЕ И ПРОКЛЕТИ ВИРУС: Пунктови за вакцинацију у поплављеним зонама Немачке

Фото АП

У прошлонедељним разорним поплавама погинуло је више од 160 људи и уништена су села у брдовитим округу Арвајлер, а хиљаде људи су остале у рушевинама, без канализације и пијаће воде, преноси Ројтерс.

- Немамо воде, немамо струје, немамо гаса. Тоалети се не могу чистити. Ништа не ради. Не можете ни да се истуширате. Имам скоро 80 година и никада нисам доживела нешто слично - рекла је Урсула Шук.

Осећај неверице је масовно присутан међу становницима и хуманитарним радницима који настоје да се изборе с хаосом изазваним поплавама.

Ако операција расчишћавања не буде брза постоји ризик од ширења заразних болести, а очевици тврде да су видели пацове који улазе у контејнере и хране се одбаченим намирницама.

- Вода је уништила све, али не и проклети вирус - огорчено је констатовао Олав Кулак координатор вакцинације против корона вируса у том региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)