КЕНЕДИ КОЛОВОЂА АНТИВАКСЕРА: Иза већине информација против цепљења против ковида стоји само 12 људи!

Д. САВИЋ

19. 07. 2021. у 23:12

Велика већина дезинформација и теорија завере против ковид вакцинације потиче од свега 12 људи. Извештај Центра за праћење мржње на интернету, на који је указала и Бела кућа, тврди да тих 12 особа, производи чак 65 одсто свих садржаја против вакцинације на друштвеним мрежама.

КЕНЕДИ КОЛОВОЂА АНТИВАКСЕРА: Иза већине информација против цепљења против ковида стоји само 12 људи!

Роберт Ф. Кенеди Џуниор / Фото ЕПА

Међу њима је најистакнутији Роберт-Боби Ф. Кенеди Џуниор, сестрић бившег, у атентату убијеног, председника САД Џона Ф. Кенедија. Он је вакцине повезао са аутизмом, а 5Г мрежу са пандемијом ковида 19.

Bританско-америчка невладина организација утврдила је анализом 812.000 постова на "Фејсбуку" и "Твитеру" да 12 особа, које називају "туце дезинформатора" заједно прати 59 милиона људи на разним друштвеним мрежама. Само на "Фејсбуку" "дванаесторка" је произвела 73 одсто свих садржаја против вакцина.

Британски дневник "Гардијан" прецизира да "дванаесторку" чине и лекари који подржавају псеудо науку, један бодибилдер, блогер о здрављу, верски фанатик, али и треће од 11 деце Етел и Роберта Ф. Кенедија, америчког сенатора и млађег брата некадашњег председника САД Џона Кенедија. Адвокат Боби Џуниор је борац за заштиту животне средине, адвокат Савета за одбрану природних ресурса и водитељ либералне радио емисије "Круг ватре" која се бави очувањем животне средине.

- Противници вакцина против короне понашају се као војска - промовишу лажне вести, а онда их други преузимају и лансирају као распрскавајуће бомбе - објашњава професор Андреа Грињолио, историчар медицине на универзитету "Сан Рафаеле" у Милану .

Он за лист "Авенире" каже да су они хијерархијски распоређени у кластере, као и да је њихова комуникација међународно раширена, ефикасна и да искоришћавају друштвене мреже:

- Иако је до сада на милионима људи доказано да вакцине делују, противници вакцинације, будући да сада не могу доказати њену штетност, тврде да се стварни ефекти лека могу видети тек у будућности, што је класични начин одбране лажних вести - тврди професор Грињилио.

Укупно 35 налога на друштвеним мрежама, повезаних са дванаесторицом, угашено је, због чега су антиваксери изгубили 5,8 милиона пратилаца, али и даље су активна 62 налога са укупно 8,4 милиона пратилаца. Кенедијев профил је укинут на "Инстаграму", чији власник је "Фејсбук", али није и на самом "Фејсбуку". Кенеди је рекао да је постао опрезнији на "Фејсбуку", мрежи коју је, истовремено, оптужио за цензуру.

НАПЕТО ИЗМЕЂУ "ФЕЈСБУКА" И БАЈДЕНА

Састанак представника Бајденове администрације и "Фејсбука" у вези са противницима вакцина је био пун тензија. Посебан фокус администрације САД био је на, и даље активном, фејсбук-профилу Кенедија, што је Бела кућа оценила као инертност ове друштвене мреже по питању дезинформација о ковиду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)