ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПОСЛЕДЊЕ СЕКУНДЕ ПРЕДСЕДНИКА ХАИТИЈА: Панично молио обезбеђење - "Живот ми је у опасности, дођи да ме спасиш"

Танјуг

19. 07. 2021. у 13:46

УБИЈЕНИ председник Хаитија Жовенел Моизе је, пре него што је на њега извршен атентат, наводно 10 минута очајнички покушавао да позове обезбеђење у помоћ.

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПОСЛЕДЊЕ СЕКУНДЕ ПРЕДСЕДНИКА ХАИТИЈА: Панично молио обезбеђење - Живот ми је у опасности, дођи да ме спасиш

Фото: Јутјуб/Reuters

Застрашујући детаљи из последњих тренутака живота Моизеа говоре да чланови његовог обезбеђења нису одговорили на паничне молбе председника, преноси “Мајами хералд”.

У првом председниковом позиву, који се догодио у 01.34 часа после поноћи, председник је наводно рекао комесару Националне полиције Хаитија: "Пуцају испред куће. Мобилиште људе!"

Како нико није одговорио на његове позиве за помоћ, Моизе је тада позвао једног тактички обученог службеника Националне полиције, рекавши му: "Где си? Потребна ми је твоја помоћ одмах! Живот ми је у опасности. Дођи брзо! Дођи да ми спасиш живот!"

Пре него је телефонска веза прекинута, уследио је тренутак тишине, а након тога се чуо звук рафалне паљбе.

Тај полицијски службеник, који је тражио да остане аннониман, тада је почео да виче на своје колеге, позивајући да се одмах врате у своје аутомобиле и да крену, након чега су се три аутомобила упутила ка насељу Пелерин 5, где се налазила резиденција председника.

Моизеве убице су, према речима једног полицијског службеника, претресле најпре кућу, а затим су га упуцали, након што су претходно разговарали са неким преко телефона како би идентификовали председника.

Жовенел Моизе убијен је 7. јула, а његова супруга је тада повређена и пребачена на лечење у болницу у Мајамију на Флориди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)