МИЛИЈАРДЕР ЗА ДВА ДАНА ЛЕТИ У СВЕМИР: Овако теку припреме Џефа Безоса (ФОТО)

Новости онлајн

18. 07. 2021. у 14:14

СВЕМИР је ових дана и више него интересантна тема, барем када говоримо о богаташима.

МИЛИЈАРДЕР ЗА ДВА ДАНА ЛЕТИ У СВЕМИР: Овако теку припреме Џефа Безоса (ФОТО)

Фото: АП

Њихова опсесија простором који нас окружује, довела је до тога да започну мисија путовања ван Земље.

Најпре је реч о приватним летовима, мада су у плану и комерцијални. Британски бизнисмен Ричард Бренсон је пре тачно седам дана остварио свој сан из детињства, и упутио се ка свемиру летелицом своје компаније "Вирџин Галактик", при чему се екипа успешно вратила на Земљу, у недељу 11. јула.

Помиње се и да је Илон Маск купио карту за лет Бренсонове компаније, иако је и сам основао свемирску компанију "СпејсИкс", али сада је на реду Џеф Безос, оснивач Амазона.

Наиме, увелико се прича и пише о томе да Американац, иначе најбогатија особа на планети, 20. јула треба да се отисне путем космоса, а на том путовању пратиће га брат и још двоје људи.

Безос је у последње време више него икад активан на друштвеној мрежи Инстаграм, где је недавно објавио и пост следеће садржине:

- Нас четворо смо управо стигли у Западни Тексас. Једва чекам уторак!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Уследио је и пост уз натпис "Love this crew", а Безос је, иначе, пре недељу дана пожелео срећу Бренсону и члановима посаде на лету у свемир, такође путем Инстаграма.

Подсећамо, осим брата Марка, са Безосом ће у уторак, 20. јула, у космос путовати и старија жена од 83 године, као и победник на аукцији који је карту платио 28 милиона долара. Савезна ваздухопловна авијација САД је у понедељак дала зелено светло Безосовој компанији "Блу Ориџин".

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)