БАЈДЕН СЕ СУОЧИО СА ЗАБРИЊАВАЈУЋИМ ПОДАЦИМА: Само две недеље након што је најавио да ће Америка бити ослобођена вируса корона - криза

Танјуг

17. 07. 2021. у 09:23

ДВЕ недеље након што је најавио да ће САД ускоро бити "ослобођене" од корона вируса, председник Џозеф Бајден суочио се са забрињавајућом реалношћу повећања броја заражених и веће стопе смртности.

БАЈДЕН СЕ СУОЧИО СА ЗАБРИЊАВАЈУЋИМ ПОДАЦИМА: Само две недеље након што је најавио да ће Америка бити ослобођена вируса корона - криза

Фото: Танјуг АП

Поред тога, Бајден се уверио да не може да утиче на упорно оклевање неких Американаца да приме вакцину, што је, како се верује, разлог за летње погоршање епидемилолошке ситуације у Америци.

Број случајева ковида-19 у САД утростручио се у протекле три недеље, а број хоспитализованих и умрлих расте међу невакцинисанима и упркос што је главна епидемиолошка криза у САД можда и прошла, експерти упозоравају на локална жаришта у заједницама у којима се мали број људи вакцинисао, преноси Глас Америке.

- Једина пандемија коју имамо је она која влада међу невакцинисанима - изјавио је председник САД Џозеф Бајден, а сличне коментаре претходно је изнела Рошел Валенски, директорка америчког Центра за контролу и превенцију болести.

Око 40 одсто нових случајева евидентираних протекле недеље потврђено је у само четири савезне државе са ниском стопом вакцинације, а скоро половина је регистрована у Флориди.

Међутим, у Белој кући нема много заинтересованости за идеју да се поново уведу рестриктивне мере с обзиром да је 161 милион Американаца већ у потпуности вакцинисан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

СУСРЕТ СА УКРАЈИНСКИМ КОЛЕГОМ: Британски министар одбране посетио је Кијев како би разговарао о војној помоћи