ПОСЛЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ: У Великој Британији пред укидање рестрикција од короне заражено више од 50.000 људи!

tanjug

17. 07. 2021. у 00:06

ВЕЛИКА Британија забележила је данас више од 50.000 нових случајева корона вируса у једном дану, први пут после шест месеци, док је главни медицински саветник британске владе упозорио да би број људи хоспитализованих са ковид-19 могао достићи прилично застрашујући ниво у року од неколико недеља.

ПОСЛЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ: У Великој Британији пред укидање рестрикција од короне заражено више од 50.000 људи!

Фото АП

Владини подаци показали су још 51.870 потврђених лабораторијских случајева, највећи број од средине јануара, пренео је АП.

Број заражених порастао је последњих недеља, углавном међу невакцинисаним младим људима, као резултат далеко заразније делта варијанте делте и ублажавања ограничења.

Упркос повећању броја заражених, британска влада планира да у понедељак укине сва преостала законска ограничења везаних за одржавање социјалне дистанце у Енглеској, као и законске захтеве о ношењу маски у већини затворених простора, укључујући продавнице, возове, аутобусе и метро.

Влада се нада да ће брза вакцинација контролисати број људи који озбиљно оболевају од ковида-19, што неки водећи научници критикују као непромишљен став.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)