ЗАХАРОВА О СИТУАЦИЈИ НА КУБИ: Америка покушава да изведе још једну "обојену револуцију"

Новости онлајн

15. 07. 2021. у 14:07

ПОЗИВАМО Вашингтон да напокон заузме објективан став, да се ослободи лицемерства, двојих стандарда у политици. Треба дозволити Кубанцима, њиховој влади и народу да сами реше проблеме и одлуче о својој судбини - наводи се у саопштењу Захарове.

ЗАХАРОВА О СИТУАЦИЈИ НА КУБИ: Америка покушава да изведе још једну обојену револуцију

фото: EPA/ Ernesto Mastrascusa cuba

- Од САД и њихових следбеника тражи се само једна ствар – да се не мешају у ствари суверене државе. Ако је Вашингтон заиста забринут хуманитарном ситуацијом на Куби и жели нечим да помогне обичним Кубанцима, треба да почну од себе – да укину блокаду, коју од почетка одбацује цела међународна заједница - додала је она.

Она је приметила да САД покушавају да примене сценарио „обојене револуције“ на Куби.

- Овде је логика једноставна. Вашингтон је то већ више пута користио у различитим ситуацијама, али све са истим алгоритмом: инспирисати „обојене револуције“ према неугодним режимима. Прво им се уводе санкције, стварају се споља вештачки проблеми који подстичу социјално-економске проблеме. Тиме се изазива напетост, распирује антивладино расположење. Када се створи критична маса, сва кривица се сваљује на националну владу. На све начине се дискредитује њена делатност и тиме се ситуације води ка слому. Овај алгоритам покушавају да примене на Куби - наводи се у саопштењу Захарове

По њеним речима, "упркос свим мерама подршке економији земље и пружања помоћи становништву које предузима централна кубанска власт, управо њих Вашингтон оптужује за насталу кризу".

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)