ЛЕТЊИ КАМП МИЛИЈАРДЕРА: Гејтс, Безос, Закерберг, Кук, Бафер, Блумберг склапају договоре у Ајдаху

Д. Д. С.

15. 07. 2021. у 12:28

СТОТИНЕ најмоћнијих људи из света технологије, медија и финансија, после једногодишње паузе, окупило се на 38. конференцији у Сунчаној долину у Ајдаху, познатој као "летњи камп милијардера".

ЛЕТЊИ КАМП МИЛИЈАРДЕРА: Гејтс, Безос, Закерберг, Кук, Бафер, Блумберг склапају договоре у Ајдаху

Фото: Танјуг/АП

Индустријски титани као што су Марк Закерберга (Фејсбук), Тим Кук (Епл), Џеф Безос (Амазон, Блу ориџин) и Бил Гејтс (Мајкрософт) склапали су пословне договоре у природи. Иако су позивнице за конференцију строго поверљива тајна између технолошких титана и медијских могула, листа гостију се не мења много.

Фото: ЕПА

Бил и Мелинда Гејтс

Скупу милијардера присуствовао је и Бил Гејтс који је, како су медији пренели, признао да је погрешио у вези са разводом од супруге Мелинде. Оснивач "Мајкрософта" наводно је "био на ивици суза", док неки тврде да се "понашао као потпуни кретен" због тога што није желео да комуницира са гостима који су му прилазили.

Скупу су присуствовали и Ворен Бафет (Беркшир Хатавеј), Рид Хејстингс (Нетфликс), Шари Редстоун (ВајакомЦБС), Мајкл Игер (Дизни), бивши градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг, Мери Бара (ГМ), Џејсон Килар (ВорнерМедија), Дејвид Заслав (Дискавери), Андерсон Купер (ЦНН), дизајнерка Стејси Бендет (Елис + Оливија).

Фотографима и новинарима је дозвољено да постављају питања и снимају само са неколико малих, ограђених локација ван виле и код ресторана. Џеф Безос који је на скуп дошао са вереницом Лорин Санчез, није одговорио на новинарска питања о путу у свемир.

Медији преносе и да је на конференцији било више директора који су инвестирали у криптовалуте, као и фигуре на челу компанија фокусираних на развој вештачке интелигенције. Током година, неколико великих спајања компанија, аквизиција и других договора донето је после конференције у Сунчаној долини.

Иначе је ова конференција прилика да се директори сретну и договарају послове у приватности, а сви разговори и дешавања су незванични. Теме конференције се не објављују у јавности и какви су послови склопљени у "Меки" милијардера у Ајдаху. Ипак, овогодишња конференција догодила се недуго пошто је "Дискавери" објавио да купује "Ворнер Медија", која укључује ЦНН, ХБО и "Ворнер Брос".

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)