БУГАРСКА ВЛАДА СА 40 МИНИСТАРСТАВА? Борисов предложио опонентима да уведу министарства за све

Новости онлајн

14. 07. 2021. у 15:22

БИВШИ премијер Бугарске, лидер партије ГЕРБ Бојко Борисов позвао је партије "Има таквих људи" и "Демократска Бугарска" да формирају владу.

БУГАРСКА ВЛАДА СА 40 МИНИСТАРСТАВА? Борисов предложио опонентима да уведу министарства за све

Бојко Борисов Фото АП

Он је подсетио да без владе неће бити парламента и неће имати ко да усвоји буџет.

Борисов је нагласио да се ни у ком случају не сме допустити да се одрже трећи парламентарни избори, јер ће то значити да ће на власти остати техничка влада Румена Радева која већ два месеца функционише. Бивши премијер је обратио пажњу на то да председник партије "Има таквих људи" Слави Трифонов не жури да изађе пред новинаре.

-Слави, молим те, формирај владу, обратио се Борисов Трифонову.

Према речима бившег премијера, током његове управе Бугарска је показала прогрес по свим показатељима, укључујући БДП и успела да смањи незапосленост.

-Управљање земљом је најтежи посао који захтева рад на експертском нивоу, изјавио је Борисов.

Лидер ГЕРБ је прокоментарисао и састав владе који је предложио његов опонент. Он се насмејао одлуци Трифонова да уведе ново министарство – за послове Рома. За место министра је предложена 27-годишња Антонија Валентинова, лекарка. Борисов је изразио сумњу да влада партије "Има таквих људи" може да управља земљом.

-Слави, молим те, именуј 40 министара. Заборавио си министра екологије. За то именуј два министра – за водене ресурсе и шумске ресурсе. Именуј и министра за партизане, за судије, за тужиоце, за полицајце, за ватрогасце. Нека сви имају својег министра. Ти ћеш имати министра за Роме – именуј и министра за Турке, за Грке, смисли још нешто. Нека буде 40 министара", рекао је Борисов.

Међутим, он је одбацио могућност да ГЕРБ формира владу, ако добије мандат.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)