ПРЕШЛИ СУ НА ИНДИВИДУАЛНИ ТЕРОР НАД БЕЛОРУСИМА: Лукашенко на састанку са Путином - Спољне силе покушавају да заплаше људе

Novosti online

13. 07. 2021. у 15:47

БЕЛОРУСКИ председник Александар Лукашенко изјавио је на састанку са руским колегом Владимиром Путином у Санкт Петербургу да су спољне силе након неуспеле "обојене револуције" прешле на "индивидуални терор" над Белорусима који подржавају актуелну владу.

ПРЕШЛИ СУ НА ИНДИВИДУАЛНИ ТЕРОР НАД БЕЛОРУСИМА: Лукашенко на састанку са Путином - Спољне силе покушавају да заплаше људе

Фото: Кремлин.ру

- Све време смо говорили о томе која ће бити следећа фаза ове такозване обојене револуције или метежа у Белорусији... Прешли су на индивидуални терор. Прешли су на индивидуални терор против оних људи који су говорили искрено, који су се залагали за државу и државност. Сада су већ прешли на посланике - рекао је Лукашенко, обраћајући се Путину.

Према речима белоруског лидера, спољне силе покушавају да заплаше људе и изврше притисак на њих.

С тим у вези, додао је да ће сви који учествују у томе бити откривени и изведени пред лице правде.

Истовремено, председник је скренуо пажњу да Белорусија сада активно проучава рад непрофитних и невладине организације, као и медије које финансирају западне земље. Према његовим речима, управо су оне Минску "поклониле демократију, а фактички усађивале не демократију, већ терор".

Он је такође рекао да је Белорусија очувала све традионалне економске и кооперативне везе са Русијом и да захваљујући томе земља успева да издржи у тренутним условима санкција које је објавио Запад.


Како је рекао на састанку са руским колегом, Минск ће издржати економске санкције Запада, а "најважнија је безбедност наших држава".

Односи Белорусије са западним земљама нагло су се погоршали након председничких избора. Европска унија није признала изборе као слободне и демократске, а такође ни Александра Лукашенка за изабраног председника. Европска унија, Велика Британија, Сједињене Америчке Државе и Канада увеле су санкције низу белоруских званичника, као и предузећима повезаним са актуелним властима Белорусије. Касније су ове санкције проширене.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)