КРИМ УПОЗОРАВА БРИТАНЦЕ: Уследиће оштар одговор - опаметите се!

Новости онлајн

07. 07. 2021. у 11:58

ШЕФ Комитета кримског парламента за народну дипломатију и међунационалне односе Јуриј Гемпељ прокоментарисао је нову изјаву шефа британске дипломатије Доминика Раба о томе да ће британски бродови наставити да пролазе поред обала Крима, назвавши га провокатором.

КРИМ УПОЗОРАВА БРИТАНЦЕ: Уследиће оштар одговор - опаметите се!

Фото: Pixabay

- То су провокатори највишег нивоа, али свака провокација ће добити одговарајући одговор. У случају поновног инцидента, Русија неће имати другог избора него да одговори оштро и адекватно. Стога саветујем да се опамете док још није касно. Русија никоме неће дозволити да нарушава њене границе - рекао је Гемпељ.

Како је истакао, власти Велике Британије би требало да признају демократски избор Кримљана, а не да настављају политичке игре и спекулације, поистовећујући полуострво са Украјином.

Раније је Раб, коментаришући инцидент са разарачем „Дефендер“ који је нарушио руску границу у Црном мору, изјавио да ће Ратна морнарица Велике Британије наставити да упловљава у „територијалне воде Украјине“. Притом је у потпуности подржао поступке посаде разарача.

Подсетимо, британски разарач „Дефендер“ је 23. јуна ушао три километра у територијално море и прешао руску границу у подручју рта Фиолент на Криму. Руски гранични брод је испалио хице упозорења, а авион Су-24М извео упозоравајуће бомбардовање у правцу кретања брода. Британско Министарство одбране и владин кабинет тврде да није пуцано на разарач и да се он није налазио у руским територијалним водама.  

Међутим, новинар који се налазио на британском броду потврдио је да је брод намерно ушао у руске територијалне воде.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)