СКИДАЈУ КАТАЛИЗАТОРЕ ЗА 30 СЕКУНДИ! Лопови снимљени у акцији, цене иду и до хиљаду евра

Новости онлине

05. 07. 2021. у 18:40

СВАКА најава пооштрене контроле издувних гасова изазива панику међу возачима у Србији. Али овај снимак показује да је та тема, изгледа, актуелна и код наших северних комшија.

СКИДАЈУ КАТАЛИЗАТОРЕ ЗА 30 СЕКУНДИ! Лопови снимљени у акцији, цене иду и до хиљаду евра

Фото: Јутјуб/PoliceHungary

Док је жена чувала стражу њен саучесник је успео да за мање од 30 скунди подигне аутомобил на дизалицу, скине катализатор издувних гасова, спакује свој алат и побегне са лица места. Ипак лопови су одабрали погрешну мету јер су у моменту када су пришли возилу активирали сигурносну камеру, која је снимила регистрацију њиховог возила, њихова лица и целу крађу. Полиција је, зато, успела веома брзо да их пронађе.

У Мађарској на огласима за овај део се тражи између 150 и неколико хиљада евра, у просеку цена је 800 евра. У Србији катализатори издувних гасова кошта око 30.000 динара, а да би га сервисирали цена је око 100 евра. ДПФ филтер који користе возила на дизел погон су незнатно скупљи.

Од понедељка 5. јула у Србији је покренута контрола издувних гасова на техничком прегледу за регистрацију. Иако је провера катализатора одложена, односно аутомобили неће "падати" на техничком прегледу због емитовања недозвољене количине издувних гасова још две године, могло би се претпоставити да ће цена овог дела у предсојећем периоду порасти. А да ли ће се, у међувремену, појавити "специјализовани" сервиси отаје да се види...

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)