РУСИЈА И УКРАЈИНА СУ ПОПУТ ДИВА И ПАТУЉКА: Бивши генерал оружаних снага о шансама у рату са Москвом

Новости онлајн

05. 07. 2021. у 09:08

БИВШИ посланик Врховне раде, пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Вилен Мартиросјан изјавио је за украјинску телевизију „Наш“ да су војне способности Русије знатно супериорније од украјинских и изјаве супротне томе назвао обманама.

РУСИЈА И УКРАЈИНА СУ ПОПУТ ДИВА И ПАТУЉКА: Бивши генерал оружаних снага о шансама у рату са Москвом

Фото: AP Photo/Sergei Grits

- Не треба обмањивати украјински народ, не треба бити лицемеран пред другима и показивати своју моћ, говорећи да ћемо учинити нешто. Нећемо учинити ништа... Русија и Украјина су попут дива и патуљака. Зашто да ми, патуљак, говоримо: ‘Сад ћу те разбити, има да паднеш’, не схватајући да ће нас див лупити по глави. Хвалити се да имамо нешто – кога заваравамо? - рекао је Мартиросјан.

Генерал је додао да се у Украјини појавило превише „паметних“ људи који „са улагивањем“ говоре о својој љубави према својој земљи и мржњи према Русији.

Односи Москве и Кијева погоршали су се због ситуације у Донбасу. Украјинске власти су раније више пута оптуживале Москву за мешање у унутрашње ствари земље. У јануару 2015. године Врховна рада усвојила је изјаву у којој се Русија назива „земљом агресором“. Москва негира оптужбе украјинске стране и назива их неприхватљивим. Русија је више пута истицала да није страна у унутрашњем украјинском сукобу и да је заинтересована да Кијев превазиђе политичку и економску кризу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)