ГЛУПАЦИ УДАРИЛИ НА "СПУТЊИК В": Матович рекао истину - вођена пропаганда против руске вакцине

Новости онлине

04. 07. 2021. у 22:22

КОРИШЋЕЊЕ вакцине "Спутњик Ве" (Спутник В) било је веома ограничено због пропаганде која је вођена против руске вакцине, изјавио је потпредседник Владе Игор Матович.

ГЛУПАЦИ УДАРИЛИ НА СПУТЊИК В: Матович рекао истину - вођена пропаганда против руске вакцине

Фото АП

- Због подле пропаганде против "Спутњика Ве" и сталног одлагања почетка вакцинације са њим, употреба препарата у Словачкој је значајно мања, него што се у почетку претпостављало - рекао је Матович телевизији ТА3.

- Јако ми је жао што су неки глупаци одвратили (од вакцинације руском вакцином) стотине хиљада људи који су желели да се вакцинишу баш овим препаратом. На крају се ти људи уопште нису вакцинисали - потпредседник владе, додавши да је исту судбину доживела и "Астра Зенека".

Раније је испоручилац вакцина Руски фонд за директне инвестиције саопштио да се „Спутњик Ве“ у Словачкој суочио са жестоком кампањом дезинформација, повезаном за унутар политичком борбом и притиском са стране међународног фармацеутског лобија.

Раније је вакцина „Спутњик Ве“ тестирана на објекту компаније Имуна Пхарм и добро се показала. У исто време, чак и након тестирања, Државна управа за контролу лекова Словачке није препоручила употребу руске вакцине, након чега је било договорено тестирање узорка вакцине у Москви.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)