ЗА ПРЕМЛАЋИВАЊЕ ЗАТВОРЕНИКА ЗНАО И МИНИСТАР: Објављени узнемирујући снимци из затвора у Италији (ВИДЕО)

Танјуг

02. 07. 2021. у 10:20

ВЕЛИКИ скандал потреса Италију након што су у јавности објављени шокнатнти снимци сигурносних камера о премлаћивању затвореника у затвору "Санта Мариа Цапуа Вертере", пише агенција Аги, а темом се опширно баве и други медији.

ЗА ПРЕМЛАЋИВАЊЕ ЗАТВОРЕНИКА ЗНАО И МИНИСТАР: Објављени узнемирујући снимци из затвора у Италији (ВИДЕО)

Фото Depositphotos

Агенција подсећа да су затворски чувари и полиција предузели "казнену експедицију" против затвореника 6. априла 2020. године, након што су се ови побунили против обустављања посета, мера уведена због пандемије ковида19.

Због тога су већ 52 чувара кажњена затворским казнама и суспензијом са посла, али случај није завршен.

Министарка правде Марта Картабиа затражила је "детаљну истрагу" и наредила инсталирање надзорних камера у све затворе "у интересу чувара али и завореника".

О озбиљности ситуације говори и чињеница да је премијер Марио Драги разговарао са националним гарантом права затвореника, Мауром Палма.

Оно што додатно отежава цео случај је чињеница да је истрагом утврђено да "казнена екпедиција" против затвореника није била самовољна одлука локалног затворског особља, вех одобрена од директора затвора и шефа регије Кампања за питања затвореника, а према неким индцијама знао је и бивши министар правде Алфонсо Бонафеде чију одговорност јавно тражи лидер странке Лига Матео Салвини.

У међувремену медији извештавају и од другим сличним "акцијама" у укупно 16 затвора широм Италије где су затвореници малтретирани од стране затворског особља.

Објављен је и судски епилог прошлогодишњег случаја карабињера из Пјаченце, који су организовани у банду, рекетирали и уцењивали затворенике и локалне криминалце, организовали растурање дроге, и такође малтретирали затворенике. Они су осуђени су на вишегодишње затворске казне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)