СПАСАО ЈЕ ТРИ ДЕВОЈЧИЦЕ И - САМО СЕ СРУШИО: Италија тугује за храбрим оцем, из таласа извукао ћерку и њене другарице, па преминуо (ФОТО)

Novosti online

30. 06. 2021. у 00:43

ФЕРНАНДО П. (60) преминуо је на плажи на Сардинији од последица срчаног удара који секунд након што је своју ћерку (13) и њене другарице спасао дављења.

СПАСАО ЈЕ ТРИ ДЕВОЈЧИЦЕ И - САМО СЕ СРУШИО: Италија тугује за храбрим оцем, из таласа извукао ћерку и њене другарице, па преминуо (ФОТО)

Фото: Принтскрин Твитер

Трагедија се догодила у петак, 26. јуна, а несрећни Фернандо се након херојског чина само срушио на плажи наочиглед деце.

Како јављају италијански медији, Фернандо је повео једну од своје две ћерке на плажу Арбус, како би се она тамо састала са другарицама.

Три девојчице су молиле Фернанда да их пусти да уђу у воду, чему се он противио јер су били велики таласи.

Ипак, у једном тренутку су девојчице ушле у воду и почела је да их носи јака струја. Фернандо се брзо бацио у таласе и све три девојчице је успео да избави на сигурно. Посетиоци су видели да се бори са јаком струјом и одмах су позвали помоћ. Међутим, храбри отац је сам успео да децу изведе на копно, али је одмах потом њему била потребна помоћ.

Фернандо је неколико секунди након храбре акције спасавања доживео срчани удар и само се срушио. Иако су спасиоци брзо стигли, 60-годишњаку није било спаса.

Сумња се да га је страх за живот ћеркице и стравичан физички напор да би спасао њу и њене другарице коштао живота.

Сада цела Италија тугује за овим херојем, а градоначелник места где је живео каже да је био диван човек, који је сваком желео да помогне.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)