ГОДИНУ ДАНА ЗА УБИСТВО МУЧИТЕЉА: Олакшање за Францускињу која је у истој особи убила очуха, мужа и макроа, цела нација славила епилог

Горан Чворовић - стални дописник из Париза

26. 06. 2021. у 20:38

СУД у Шалону на Саони осудио је Валери Бако условно на четири године затвора, за убиство мужа, због чега је одмах пуштена на слободу, јер је годину дана већ била у притвору.

ГОДИНУ ДАНА ЗА УБИСТВО МУЧИТЕЉА: Олакшање за Францускињу која је у истој особи убила очуха, мужа и макроа,  цела нација славила епилог

Несрећна жена у друштву најближих / Фото АП

Овом благом казном је окончан процес жени чија је судбина дирнула Француску. Јер, она је убица, али и жртва.

Претила јој је доживотна робија, али су се истовремено сви они који је подржавају надали самилости судства. У њену подршку покренута је петиција коју је потписало чак пола милиона људи.

Ова малтретирана и угњетавана жена преживела је прави пакао и на крају сама узела правду у руке и усмртила мучитеља. Имала је само 12 година, када је њен очух Данијел Полет, 25 година старији, силовао први пут. Силоватељ је 1995. осуђен на четири године затвора, а чим је превремено, после две и по, пуштен на слободу, вратио се кући и наставио по старом.

Девојчица је у 17. години с њим остала трудна, због чега ју је мајка, иначе алкохоличарка, избацила из стана. Није имала куд, па је, трудна, одлучила да заснује породицу са оним који је силовао, својим очухом! Из ове везе родило се четворо деце.

Тад су, тек, почеле њене муке. Убрзо ју је натерао да се бави проституцијом. Услуге је, у камионету, углавном испред једне друмске кафане, наплаћивао 20 евра. Описала га је као веома насилног и преког. Ударио је, тако, чекићем, незадовољан тиме што светлећи божићни накит који је купила није радио! Једном ју је, у изливу беса, давио док се није онесвестила.

Бојала се да побегне или да га пријави. Деца су два пута ишла да поднесу пријаву у жандармерији, али без успеха. Десетак пута јој је, каже, претио пиштољем. Све док једног дана она није потегла тај исти пиштољ. После 25 година ужаса, убила га је 2016, метком у потиљак.

Валери Бако, која данас има 40 година, своју драму је описала у књизи под насловом "Цео свет је знао".

Судски процес је трајао недељу дана, а када је државни тужилац у завршној речи у петак пре подне затражио само годину дана затвора и четири године условно, што је значило да неће морати да се враћа у затвор, пао јој је камен са срца, позлило јој је и сручила се на земљу, после чега је морала да реагује Хитна помоћ. Током поподнева јој је изречена још блажа казна, коју је саслушала држећи се обема рукама за клупу испред себе.

СЛУШАЛИЦЕ

"РАДНО" име јој је било Адлин, а све време сексуланог односа с клијентима морала је да држи слушалице у ушима, да би од свог макроа, супруга и бившег очуха, добијала инструкције. Дени, како су га звали, пио је десетине пива преко викенда и обавезну боцу пастиса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УБИЦА ТЕНКОВА: Џевелин ФГМ-148 користи се у Украјини