ЧИТАКУ ОДБИЛА ФОТЕЉУ: Тачи ми је тражио да га заменим на његовој функцији

Танјуг

25. 06. 2021. у 10:19

БИВША представница Приштине у САД Вљора Читаку изјавила је да јој је бивши председник привремених институција Хашим Тачи тражио да га замени на тој функцији, након што је поднео оставку када је потврђена оптужница против њега пред Специјалним судом за ратне злочине бише ОВК у Хагу.

ЧИТАКУ ОДБИЛА ФОТЕЉУ: Тачи ми је тражио да га заменим на његовој функцији

Вљора Читаку / Фото Printskrin Youtube

 - О томе смо причали пре годину дана. Мало је некоректно са моје стране што причам о томе - рекла је Читакуова на ТВ Кљан Косова и додала да је одбила ту понуду, јер јој је изгледало неморално да је у том тренутку прихвати, преноси Економија онлине.

 - То питање је покренуто и мој одговор је био не, јер сам политичку и институционалну каријеру изградила радом и чинило ми се изузетно тешко, посебно због мог односа с председником Тачијем, да седнем у ту фотељу док се чека објављивање оптужнице и када је постало јасно да ће оптужница бити потврђена. То ми се чинило неморалним - рекла је Вљора Читаку.

Говорећи о Специјалном суду, она је казала да се тамо суди тзв.ОВК а не појединцима, као и да су притворени Тачи, Весељи, Сељими и Краснићи јер су лидери те паравојне формације.

Читакуова је додала да се неће на конвенцији Демократске партије Косова (ДПК) 3. јула кандидовати за председницу странке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)