АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У ЧЕШКОЈ: Торнадо бацао аутомобиле на куће, ветар рушио кровове (ВИДЕО)

Novosti online

24. 06. 2021. у 22:34

ТОРНАДО, јако невреме праћено грмљавином погодило је у четвртак увече Јужну Моравску у Чешкој, а на удару су се нашли региони Ходонин и Брецлав који су после невремена изгледали као да су то провинције у Срији кроз које је протутњао ратни вихор, а не да су у срцу Европе.

АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У ЧЕШКОЈ: Торнадо бацао аутомобиле на куће, ветар рушио кровове (ВИДЕО)

Фото: Твитер/Принтскрин/@BNONews

Снимци који су се појавили говоре о правој апокалипси која је иза себе оставила пустош и разарање. На терену већ се налазе ватрогасне екипе, а у помоћ су како јављају чешки медији позвани су и ватрогасци из других региона.

Градоначелник Моравске Нове Веси не искључује да има и жртава јако невремена.

Према изјавама очевидаца после невремена сви су испричали да се јак ветар одједном претворио у ваздушни вртлог који је рушио кровове кућа. Ватрогасци су изјавили да им је за мање од сат времена пријављено рекродних 300 интервенција.

Најгоре у овом невремену су прошла села Хрушки у региону Брецлав које је буквално сравњено са земљом после проласка торнада. Аутомобили су падали на куће,а локална црква остала је без крова.

- Торнадо је захватио село, половина села је сравњена са земљом, остали су само ободни зидови без кровова, без прозора. Црква нема кров, нема торањ, аутомобили су бацани на породичне куће, људи се нису имали где сакрити. Село од цркве наниже практично не постоји. Школа нема фасаду, нема кров, нисам ни стигао до вртића. Почупане су вековне липе и оморике - описао је заменик градоначелника Хрушки, наводећи да је било повређених било.

Према речима градоначелника Моравске Нове Вес, село је уништено. Олуја је прво дошла до села Хрушки, а затим наставила до њих.

- Тада је до нас дошла олуја, цело село уништено у року од десет минута. Вероватно ће бити мртвих Овде нема сигнала сат времена, а након сат времена стигли су ватрогасци - описао је ситуацију градоначелник Марек Кошут.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)