ОГЛАСИО СЕ БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Ево шта је рекао након јутрошњег инцидента

Танјуг

23. 06. 2021. у 15:44

БРИТАНСКИ министар одбране Бен Волас изјавио је данас, након опречних информација да је руска морнарица испалила хице упозорења ка британском разарачу у Црном мору, да је тај брод пловио међународно признатом рутом од Одесе до Грузије.

ОГЛАСИО СЕ БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Ево шта је рекао након јутрошњег инцидента

Фото: Депоситпхотос

- Јутрос је разарач ХМС Дифендер извео рутински пролаз од Одесе ка Грузији преко Црног мора - рекао је Волас у саопштењу.

Као што је и уобичајено, британски разарач је ушао у коридор предвиђен за међународни саобраћај из којег је касније "безбедно изашао".

- Као што је то рутински, руски бродови пратили су његов пролазак и британски брод је био свестан тренажних вежби у ширем окружењу - додаје се.

Раније данас је руско министарство одбране саопштило да је руска Црноморска флота испалила хице упозорења како би спречила британски разарач Дифендер да наруши руску државну границу, да је затим и руски борбени авион Су-24М бацио бомбе упозорења у правцу кретања британског разарача који се потом окренуо и напустио руске воде.

Велика Британија је негирала да те тврдње, а британски војни аташе позван је у руско министарство одбране на разговор поводом инцидента у Црном мору.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)