НАТО ПАКТУ БЕЗ ТУРСКЕ ПРЕТИ РАСПАД: Ердоган открио о чему је причао на самиту, тврди да га је алијанса оставила на цедилу

Новости онлине

21. 06. 2021. у 21:33

ТУРСКИ председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да би се НАТО, без Турске, суочио са препрекама које би довеле у питање опстанак Алијансе.

НАТО ПАКТУ БЕЗ ТУРСКЕ ПРЕТИ РАСПАД: Ердоган открио о чему је причао на самиту, тврди да га је алијанса оставила на цедилу

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

- Без Турске НАТО би било тешко не само да очува своју снагу, него и да опстане. Турска у потпуности испуњава своје обавезе. Она признаје значај очувања НАТО без обзира што је била остављена на цедилу у време када јој је подршка била најпотребнија - рекао је турски председник у телевизијском обраћању коментаришући прошлонедељни самит НАТО.

Према његовој оцени, Алијанса није успела да покаже снажну вољу која се од ње очекивала у регионалним кризама, од Ирака, преко Сирије и палестинских територија до Либије.

- Током самита ми смо још једном указали да је став "лоши терористи, добри терористи" погрешан - рекао је Ердоган и додао да очекује искренији и јачи допринос НАТО у борби против Радничке партије Курдистана на јужним границама земље.

Та странка је забрањена у Турској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)