КОЈА ЈЕ СУДБИНА СЕВЕРНОГ ТОКА 2? Захарова оценила - "Ово је ударац за САД, али немају шта да понуде Европи!"

Новости онлајн

21. 06. 2021. у 18:58

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе новим изјавама о санкцијама против гасовода „Северни ток 2“ не могу сакрити своју неконкурентност на тржишту, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије, реагујући на вести да САД припремају нови санкциони пакет Русији-

КОЈА ЈЕ СУДБИНА СЕВЕРНОГ ТОКА 2? Захарова оценила - Ово је ударац за САД, али немају шта да понуде Европи!

Фото: Танјуг

- Поново санкције, поново хемијско оружје, поново Наваљни, поново псеудо-тровање и тако даље. То је то, ту се не ради ни о чему другом. Прикривају своју неконкурентност на тржишту. Они не могу да предложе европским оператерима, европским државама, европским компанијама нешто повољније - објаснила је Захарова.

Како каже, „за њих је то ударац, не само губитак комерцијалне користи“.

- Они су се прогласили за лидере света, они говоре Европи како да живи у свим правцима. А када је реч о питању које је најважније за европске државе – енергетској политици – ту немају шта да предложе - констатовала је портпаролка, говорећи за телевизију „Русија 1“.

Према њеним речима, САД морају стално да затрпавају информациони простор причом о санкцијама повезаним са хемијским оружјем и случајем Наваљни.

Руско-амерички односи не своде се само на санкције, додала је она.

- Билатерални односи не своде се искључиво на санкције, они се своде на интересе људи - рекла је портпаролка МИП и додала да је руски амбасадор у Америци Анатолиј Анатонов, који се јуче вратио у Вашингтон, почео да обавља своју дужност.

Раније је саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан изјавио да САД припремају „нови пакет санкција“ због ситуације са блогером Алексејом Наваљним. Поред тога, према његовим речима, САД ће наставити да уводе санкције против руских компанија које граде „Северни ток 2“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)