ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ МИЛИЈАРДЕРА: Да се после путовања у космос забрани повратак на Земљу

Д. Д. С.

21. 06. 2021. у 11:59

ВИШЕ од 41.000 луди потписало је петиције којима се позива на спречавање повратка америчког милијардера Џефа Безоса на Земљу после планираног путовања у свемир следећег месеца.Покретач петиције Хосе Ортиз рекао је у опису да је Безос "зли господар окомљен на глобалну доминацију": "Судбина човечанства је у вашим рукама", поручио је он.

ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ МИЛИЈАРДЕРА: Да се после путовања у космос забрани повратак на Земљу

Фото: АП

Безос, власник "Амазона" и оснивач свемирске фирме "Блу ориџин", најавио је почетком јуна да ће он и његов брат Марк 20. јула ићи у свемир ракетом "Њу Шепард", што ће бити први лет компаније са људском посадом.

Три дана после Безосове објаве, покренуте су две петиције с намером да се његов повратак на Земљу спречи. Обе су за свега 10 дана добиле више хиљада потписа.

- Милијардери не треба да постоје" на Земљи или у свемиру, али ако се одлуче за потоње треба да остану тамо - стоји у опису петиције.

Неки потписници су објаснили свој разлог прикључивања петицији, указујући да је "пуштање назад на Земљу привилегија а не право" или да "Земља не жели људе као што су Гејтса, Маск и други такви милијардера".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)