ШЕФ РУСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА: Са Америком смо кренули путем дијалога

Новости онлајн

20. 06. 2021. у 16:51

РУСИЈА и САД су кренули путем конструктивног дијалога, изјавио је начелник Генералштаба оружаних снага Руске Федерације Валериј Герасимов.

ШЕФ РУСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА: Са Америком смо кренули путем дијалога

Фото: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

- Осетили смо конструктивни приступ. Чини ми се да ће обе стране кренути путем конструктивног дијалога - рекао је Герасимов коментаришући недавни састанак председника Русије и САД Владимира Путина и Џозефа Бајдена у Женеви.

Герасимов је учествовао у самиту у саставу руске делегације која се прикључила другом делу састанка Путина и Бајдена који је био резервисан за „шири формат“.

Први састанак Путина и Бајдена на месту председника одржан је 16. јуна у Женеви. Самит је трајао 4,5 сата, укључујући паузу.

Након разговора, руски лидер је изјавио да се договорио са америчким председником да се започну консултације о стратешкој стабилности на међуресорном нивоу. Како је истакао, обе земље схватају да носе посебну одговорност за стратешку стабилност у свету.

Осим тога, лидери су усвојили заједничку изјаву. Они су истакли да никада не сме доћи до нуклеарног рата, као и да у њему не би било победника.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)