АМЕРИКА УЛАЗИ У ЛЕТО РАДОСТИ И СЛОБОДЕ: Бајден и Камала Харис позивају Американце да се вакцинишу

Танјуг

18. 06. 2021. у 23:12

АМЕРИЧКИ председник Џозеф Бајден и потпредседница Камала Харис данас су позвали Американце да се вакцинишу против ковид-19.

АМЕРИКА УЛАЗИ У ЛЕТО РАДОСТИ И СЛОБОДЕ:  Бајден и Камала Харис позивају Американце да се вакцинишу

Фото АП

- Учините то сада, учините то сада - рекао је Бајден у Белој кући, позивајући оне који се нису вакцинисали да питају за искуства пријатеље и чланове породице који су то урадили, преноси Ројтерс. -Број смртних случајева и хоспитализација је "драстично пао тамо где су се људи вакцинисали", али не и у другим подручјима.

По садашњем темпу вакцинисања, мало је вероватно да ће САД достићи Бајденов циљ од 70 одсто одраслих који су примили бар једну дозу до 4. јула, Дана независности.

До данас је једну дозу добило око 65,1 одсто становника у САД.

У Сједињеним Америчким Државама за 150 дана дато је 300 милиона доза вакцина против корона вируса, саопштила је нешто раније Бела кућа.

- Када је председник Бајден преузео дужност пре 150 дана, дневно је умирало више до 3.300 Американаца, а више од 185.000 грађана се заражавало дневно, док су у привреди изгубљени милиони радних места - наводи се у саопштењу на сајту Беле куће.

Како се додаје, данас захваљујући Бајденовој стратегији борбе против ковида 19, вирус се повлачи. За 150 дана дато је 300 милиона доза вакцина, број новозаражених и смртних случајева опао је за више од 90 одсто, а економија доживљава најснажнији опоравак у последњих неколико деценија.

- Резултат је јасан: Америка почиње да поново изгледа као Америка и улази у лето радости и слободе - навела је Бела кућа.

Више од 175 милиона Американаца досад је примило барем једну дозу вакцине, а 55 милиона одраслих је у потпуности имунизовано.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)