ОБРТ У ЗЛОЧИНУ КОЈИ ЈЕ ЗГРОЗИО ГРЧКУ: Мајка задављена пред бебом, отац признао убиство - Није хтео да се разведе, исценирао пљачку (ФОТО)

Novosti online

18. 06. 2021. у 09:56

ГРК, супруг убијене Британке Керолајн Кроуч, признао је да ју је убио пред њиховом бебом када је претила да ће га оставити, након чега је измислио причу о језивој пљачки како би прикрио трагове.

ОБРТ У ЗЛОЧИНУ КОЈИ ЈЕ ЗГРОЗИО ГРЧКУ: Мајка задављена пред бебом, отац признао убиство - Није хтео да се разведе, исценирао пљачку (ФОТО)

Фото: ЕПА

Бабис Анагностопулос је најпре рекао полицији да су провалници упали у породичну кућу у богатом предгађу Атине у раним јутарњим сатима 11. маја, њега везали у приземљу, а његову супругу задавили пред њиховом 11 - месечном ћерком на спрату и затим побегли са 10.000 фунти у готовини.

Али сада полиција каже да је Бабис признао да је Керолајн утрпао тканину у уста и потом је гушио до смрти током свађе у којој је претила да ће отићи од њега са ћерком Лидијом.

Како би што уверљивије лажирао језиву пљачку, 33-годишњи пилот је удавио и породичног пса и обесио његово тело на ограду куће.

Његова прича постала сумњива када је фитнес сат на Каролајнином зглобу показао да је њено срце престало да куца сатима пре него што се догодила наводна провала. Више података са Бабисовог телефона такође је показало да се кретао са тавана у подрум куће и назад, иако је тврдио да је целу ноћ провео везан у приземљу.

Полиција је саопштила да се Бабис сломио и признао злочин када се суочио са доказима током осмочасовног саслушања. Касно синоћ је коначно признао кривицу.

- Те ноћи смо се свађали. У једном тренутку ставила је дете у креветић и рекла ми да изађем из куће. Гурнула ме и ударала. Изгубио сам живце, угушио сам је јастуком. Тада сам измислио пљачку - рекао је Бабис полицији.

Он се сада налази у притвору у Атини и очекује се да ће данас бити изведен пред судију за прекршаје када ће бити формално оптужен за убиство.

Пет недеља раније Бабис је на сахрани Керолајн у сузама одражо емотиван говор.

- Имао сам велику срећу што сам је познавао и што ме је волела. Једна ствар која ме чини још тужнијом од њене смрти је чињеница да ће наша ћерка одрасти не сећајући се своје прелепе мајке - рекао је тада бришући сузе.

Признањем супруга жртве завршава се једномесечна истрага злочина који је полиција прогласила "скоро савршеним убиством“ због недостатка доказа које су нападачи оставили иза себе. "Дејли мејл" је писао да је грчка полиција у једном тренутку сумњичила Албанце који су извршили неколико провала у том предграђу.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)