ПУТИН ПРОГОВОРИО О БАЈДЕНУ: Слика коју стварају медији нема везе са реалношћу - њему ништа не промиче

Новости онлајн

17. 06. 2021. у 15:26

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин рекао је да су на самиту са америчким лидером у Женеви дефинисани кључни ставови у којима може доћи до приближавања две земље.

ПУТИН ПРОГОВОРИО О БАЈДЕНУ: Слика коју стварају медији нема везе са реалношћу - њему ништа не промиче

Фото: ЕПА

 Постоје ствари које су апсолутни приоритет и које представљају интерес за обе земље, рекао је Путин и додао да је Бајден професионалац којем ништа не промиче.

- Дефинисали смо правце и тачке где можемо говорити о могућем приближавању позиција у будућности. Постоје ствари које и за нас и за Сједињене Државе представљају апсолутни приоритет и интерес - рекао је Путин само дан након састанка са америчким колегом у Женеви.

Он је навео да у то спада питање обуздавања трке у наоружању.

Руски председник је рекао да слика коју о америчком председнику Џозефу Бајдену стварају медији нема никакве везе са реалношћу.

- Желим да кажем да та слика председника Бајдена коју стварају медији, и наши и чак амерички медији, нема никакве везе са реалношћу - рекао је Путин.

Како је додао, Бајден је професионалац и с њим се мора веома пажљиво радити да се нешто не би пропустило.

- Њему само ништа не промиче, будите уверени у то - рекао је руски председник.

Према његовим речима, амерички председник све ради вешто. Атмосферу на преговорима је оценио као добронамерну.

- Он (Бајден) је концентрисан, зна шта жели да постигне и то ради врло вешто, то се одмах осети. Али, при свему томе атмосфера је била добронамерна - рекао је Путин.

Путин је још рекао да рачуна да ће Бајдена пустити да ради и да се ситуација која је постојала у руско-америчким односима протеклих година неће поновити.

- Надам се да неће бити као што је било претходних година и да ће га пустити да ради на миру - рекао је он.

- Ми ћемо са своје стране штитити наше интересе. Спремни смо да наставимо овај дијалог онолико колико буде била спремна америчка страна - закључио је Путин.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)