УЗНЕМИРАВАЈУЋЕ ОТКРИЋЕ У САД: Корона вирус био присутан већ децембра 2019?

Танјуг

15. 06. 2021. у 23:19

НАЈМАЊЕ седам људи у пет америцких држава заражено је корона вирусом недељама пре него што су те државе пријавиле своје прве случајеве, показало је велико ново владино истраживање, указујући на присуство вируса у земљи већ у децембру 2019. године.

УЗНЕМИРАВАЈУЋЕ ОТКРИЋЕ У САД: Корона вирус био присутан већ децембра 2019?

Фото: Депоситпхотос

Учесници који су пријавили антитела против САРС-ЦоВ-2 вероватно су били изложени вирусу најмање неколико недеља пре него што је узет њихов узорак јер се антитела појављују тек после око две недеље од инфекције, рекли су истраживачи, пренео је Ројтерс.

Узорци су стигли из Илиноиса, Масачусетса, Мисисипија, Пенсилваније и Висконсина и били су део студије која је покривала више од 24.000 узорака узетих за истраживачки програм Националног института за здравље између 2. јануара и 18. марта 2020.године.

Од седам узорака три су била из Илиноиса, где је први потврђени случај корона вируса пријављен 24. јануара, док су преостале четири државе имале по један случај.

Узорци учесника у Илиноису прикупљени су 7. јануара, а из Масачусетса 8. јануара.

Подаци сугеришу да је вирус био присутан у америчким државама далеко пре него што су се појавила жаришта и подручја која су сматрана улазним тачкама вируса у земљу, наводи се у студији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)