ЗАХАРОВА ПОСЛАЛА ПОРУКУ АЛИЈАНСИ: НАТО да се одлучи да ли жели да будемо пријатељи

Танјуг

15. 06. 2021. у 01:04

ДРЖАВЕ чланице НАТО треба да одлуче да ли заиста не желе буду на листи непријатељских земаља Русије, саопштила је вечерас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, након што су лидери Алијансе са самита у Бриселу позвали Москву да уклони САД и Чешку са те листе.

ЗАХАРОВА ПОСЛАЛА ПОРУКУ АЛИЈАНСИ: НАТО да се одлучи да ли жели да будемо пријатељи

Фото: Танјуг

- Ако сам добро схватила, НАТО је изразио жељу да се спријатељимо, зар не. Логика је једноставна: захтев за уклањање са листе непријатељских земаља подразумева жељу да вас сматрамо пријатељем - написала је Захарова на свом каналу на Телеграму.

Она је указала на то да је уклањање са листе затражено упркос томе што су чланице НАТО наставиле да сматрају Русију неодговорном и опасном, преноси Тас с.

- Време је да се одлуче, или да престану да измишљају шпијунске приче, које користе као изговор да уведу санкције или да не буду изненађени када виде себе на листи непријатељских земаља - закључила је Захарова.

Лидери земаља чланица НАТО истакли су у завршном саопштењу усвојеном након самита да ће Алијанса одговорити на растући нуклеарни арсенал Русије и позвали је да поштује медународно право.

Они су позвали Русију да уклони Чешку и САД са листе непријатељских земаља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)