КИНА НЕЋЕ ОСТАТИ НЕМА НА ПРОВОКАЦИЈЕ: Оштра реакција поводом саопштења лидера земаља чланица Г7

Танјуг

14. 06. 2021. у 08:57

КИНЕСКА амбасада у Лондону оштро је данас осудила саопштење лидера земаља чланица Г7, оценила да је реч о мешању у њена унутрашња питања и апеловала да се прекине с клеветањем Кине.

КИНА НЕЋЕ ОСТАТИ НЕМА НА ПРОВОКАЦИЈЕ: Оштра реакција поводом саопштења лидера земаља чланица Г7

Фото: ЕПА/Депоситпхотос

Лидери Г7 су у недељу, на састанку у Великој Британији, затражили да Кина унапреди стање људска права у претежно муслиманској регији Синђијанг, позвали да се у Хонгконгу задржи висок степен аутономије и истакли значај мира и стабилности на Тајвану.

Кинеска амбасада у Лондону је изразила велико незадовољство и оштро се успротивила спомињању Синђијанга, Хонгконга и Тајвана, истичући да су наведене "искривљене чињенице и приказане злокобне намере неколико земаља, као што су САД", пренео је Ројтерс.

У саопштењу кинеске амбасаде у Лондону се указује да би у јеку пандемије корона вируса и глобалног економског успоравања, било корисније да се промовише међународна сарадња, уместо што се вештачки изазивају конфронтације и поделе.

- Недозвољено је мешање у унутрашња питања Кине и нико не сме да клевета Кину и да угрожава њене интересе. Одлучно ћемо бранити наш национални суверенитет, безбедност и интересе и супротставити се свакој неправди и нападима - наводи се у саопштењу амбасаде Кине у Лондону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)