НИСУ МЕ ДОБРО ЦИТИРАЛИ: Шеф у ЕМА - Ово су прави ефекти вакцине АстраЗенека

Танјуг

13. 06. 2021. у 23:21

ЈЕДАН од шефова Европске агенције за лекове (ЕМА) Марко Кавалери рекао је данас да вакцина АстраЗенеке има далеко већу корист него ризик за све старосне групе, посебно за особе старије од 60 година.

НИСУ МЕ ДОБРО ЦИТИРАЛИ: Шеф у ЕМА - Ово су прави ефекти вакцине АстраЗенека

Фото: ЕПА

Италијанска новина из Торина "Ла Стампа" је јутрос цитирала Кавалерија који је наводно рекао да би државе требало да избегавају да дају оксфордску вакцину особама млађим од 60 година, због бојазни од ретких случајева згуршавања крви.

-Нажалост, моје речи нису добро интерпретиране у интервјуу за ''Ла Стампу''. Вакцина АстраЗенеке има много више користи него ризика за особе свих старосних доба, а посебно за људе старије од 60 година, изјавио је Кавалери за Ројтерс.

Став ЕМА је да је АстраЗенека безбедна и да може да се користи код пунолетних грађана.

Међутим, неколико чланица ЕУ је прекинуло да даје оксфордску вакцину одређеним старосним групама због ретких случајева згушавања крви код млађих особа.

У недељу увече "Ла Стампа" је променила наслов новинског чланка на свом сајту и додала појашњење Кавалерија, а главни уредник италијанског листа Масимо Ђанини није имао коментар, додаје Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)