ТУГА И БЕС: У Шпанији протести након проналаска тела шестогодишње девојчице на дну океана

Novosti online

12. 06. 2021. у 16:45

ХИЉАДЕ људи у петак увече протестовале су на улицама широм Шпаније, изражавајући тугу и бес након што су спасиоци у водама око Тенерифа пронашли тело шестогодишње девојчице везано сидром.

ТУГА И БЕС: У Шпанији  протести након проналаска тела шестогодишње девојчице на дну океана

Foto: Printskrin Youtube

Спасиоци настављају потрагу за млађом сестром, једногодишњом Аном, након проналаска тела њене старије сестре Оливије, а главни осумњичени је њихов отац Томас Г., који у априлу није вратио децу мајци од које је разведен. Он је такођер нестао.

Лист Ел Паис наводи, позивајући се на судске изворе, да су отисци прстију потврдили да је тело пронађено на дну мора девојчице Оливије.

Foto: Printskrin Youtube

Породица је живела на Тенерифима, где су званичници и неки локални становници минутом ћутања одали почаст пред градском већницом.

- Овде смо да осудимо ситуацију која се догађа чешће него што би требало и да кажемо: 'доста је' и да морамо заштитити жене и децу које су жртве мушког насиља - казала је Нуриа Фернандез, једна од учесника протеста на Тенерифима.

У Мадриду су се хиљаде људи окупиле на Пуерта дел Сол узвикујући "Они нису луди, они су убице", реферирајући се на родитеље који су убили сопствену децу.

- Цела Шпанија је у шоку, сва наша подршка иде онима чија је бол апсолутно неиздржива и непојмљива, оштро одбацујемо сексистичко насиље, које неки још негирају у нашој земљи - казао је премијер Педро Санчез у петак тиоком посете Костарики.

Тело мале Оливије пронађено је на дубини од 1.000 метара у спортској торби, привезано сидром, близу места где је пловио очев чамац. У близини је пронађена и једна празна спортска торба.

Власти су затражиле претрагу након што су на мору пронађене ствари које су припадале оцу.

Шпанска лева влада ставила је на врх својих политичких приоритета борбу за женска права и против мачистичких стајалишта.

Foto: Printskrin Youtube

Скоро 1.100 жена убили су њихови партнери или бивши партнери откако је такав регистар установљен 2003., непосредно пре усвајања закона који се третира као полно насиље, док је 39-еро деце убијено током напада на њихове мајке од 2013. године.

(Јутарњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)