БУГАРСКИ МиГ НИЈЕ ПАО, СРУШЕН ЈЕ? Политичар покренуо буру у Софији - хитно обуставити вежбе са НАТО

Новости онлине

10. 06. 2021. у 21:17

ЛИДЕР бугарске ванпарламентарне странке "Атака" Волен Сидеров сматра да је авион МиГ-29 који се јуче срушио током вежби у Црном мору могао бити оборен, преноси телевизија "Алфа".

БУГАРСКИ МиГ НИЈЕ ПАО, СРУШЕН ЈЕ? Политичар покренуо буру у Софији - хитно обуставити вежбе са НАТО

Фото: Принтсцреен

- Желео бих да кажем неколико речи о мишљењу странке "Атака" о бугарском ловцу МиГ-29 који је оборен или је пао – то још није познато, у Црно море на војним вежбама НАТО-а - рекао је Сидоров.

Он је подсетио да се недавно на војним вежбама такође догодио инцидент са учешћем америчких војника који су грешком упали у фабрику уља у селу Чешнегирово.

- С тим у вези јуче смо свим медијима послали наш став, а то је да би све војне вежбе НАТО-а на нашој територији требало да буду хитно обустављене, а америчке базе затворене (има се у виду заједничка база НАТО-а у Бугарској) - рекао је лидер странке.

Странка "Атака" такође иницира прикупљање потписа за одржавање референдума на коме ће Бугарима предложити да гласају за продужетак чланства у НАТО или излазак из Алијансе.

Сидеров је још јуче изјавио да је могуће да су авион оборили, и то војници НАТО-а.

- Да ли су информације из војних кругова о томе да је срушени авион коришћен као мета снага НАТО-а поуздане? - написао је јуче Сидеров.

Подсетимо, засад нема званичне верзије о разлозима пада авиона. Према речима министра одбране Бугарске Георгија Панајотова, авион и наоружање су били исправни.

Бугарски Миг-29 срушио 9. јуна током вежбе изнад Црног мора током вежбе „Шабла 2021“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)