ПУТИН О САНКЦИЈАМА "СЕВЕРНОМ ТОКУ 2": То је бесмислено - практично смо га завршили!

Новости онлајн

10. 06. 2021. у 08:32

ОДУСТАЈАЊЕ Америке од санкција против гасовода „Северни ток 2“ не значи да је дошло системске промене у спољној политици Вашингтона, већ су те санкције изгубиле смисао имајући у виду да је пројекат практично готов, рекао је руски председник Владимир Путин.

ПУТИН О САНКЦИЈАМА СЕВЕРНОМ ТОКУ 2: То је бесмислено - практично смо га завршили!

Фото: Танјуг/АП Пхото

- Сада је већ било бесмислено даље се супротстављати се и уводити санкције, јер смо изградили гасовод – први крак је готов - рекао је Путин за руску ТВ.

Према речима руског лидера све што су радиле САД у односу на гасовод ишло је у прилог само њима. Све што су до сада радили очигледно је било у супротности са интересима европских држава, рекао је он.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је јуче да америчка администрација признаје да је завршетак изградње гасовода „Северни ток 2“ заправо већ реалност и да се стога фокусира на то како да у актуелној ситуацији подржи интересе Украјине и низа других источноевропских земаља.

САД ће као и пре радити на томе да гасовод не буде покренут, додао је он.

Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)