ПРОМЕНЕ НА КРИПТО ТРЖИШТУ: Нови суноврат биткоина, потонуо испод 32.000 долара

Танјуг

08. 06. 2021. у 21:26

ЦЕНА биткоина је поново пала данас на светским крипто тржиштима услед наставка еуфоричне распродаје дигиталних валута.

ПРОМЕНЕ НА КРИПТО ТРЖИШТУ: Нови суноврат биткоина, потонуо испод 32.000 долара

Фото: Депоситпхотос

Највећа светска криптовалута је изгубила до 11 часова пре подне по источноамеричком времену 11 процената вредност, спустивши се на 31.6529 долара, према подацима Кин Метрикса, преноси ЦНБЦ.

Високе губитке бележе и мањи дигитални новчићи, при чему је етер пао за скоро 13 процената на 2.368 долара, а XРП је за више од 12 одсто.

У априлу 2021, изгледао је да ће ово бити година узлета за дигиталну имовину, при чему је биткоин први пут икада достигао ниво од 60.000 долара. Ипак, недавни пад цена пољуљао је поверење на крипто тржиштима. Биткоин је прошлог месеца потонуо на скоро 30.000 америчких долара, а тренутно је у паду за скоро 50 процената у односу на свој историјски рекорд.

Вредност овог дигиталног новчића је у односу на почетак године сада већа за само 9,0 посто, али је и даље више него утростручена у поређењу са ценом од пре годину дана

Конкретан разлог новог таласа распродаје није јасан, наводи ЦНБЦ али напомиње да га је можда изазвала забринутости у вези са сигурношћу криптовалуте након што су амерички званичници успели да поврате већи део откупнине плаћене хакерима који су прошлог месеца извели сајбер напад на нафтовод Колонијал Пајплајн у САД-у.

Према судским документима, истражитељи су успели да приступе лозинки за биткоин новчаник једног од хакера. Новац је вратила недавмо формирана радна група у Вашингтону, која је успостављена у оквиру владиног одговора на раст сајбер напада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)