БЕЛГИЈСКИ РАМБО ПОДИГАО НА НОГЕ ЦЕЛУ ЗЕМЉУ: Одбегли стрелац нациљао епидемиолога

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

08. 06. 2021. у 17:47

НЕСВАКИДАШЊА и, до сада безуспешна потера у Белгији траје. Трага се за одбеглим капларом ваздушних снага и војним инструктором, Јиргеном Конингсом (46), који прети нападом на државне структуре и убиствима појединих јавних личности, међу којима и познатом епидемиологу Марку ван Рансту.

БЕЛГИЈСКИ РАМБО ПОДИГАО НА НОГЕ ЦЕЛУ ЗЕМЉУ: Одбегли стрелац нациљао епидемиолога

Фото: Танјуг/АП

Епидемилог и његова породица због тога још од 17. маја живе на тајном месту под строгим надзором полиције. Ван Ранст је познат по томе што је једна од најомраженијих личности међу противницима ношења заштитних маски.

Конингсов џип је, последњи пут виђен у близини једног националног парка у области Лимбург, на североистоку земље, недалеко од холандске границе, и од тада му се губи сваки траг. Унутра су пронађена чак четири противтенковска бацача с муницијом! Истражни органи сматрају да уз себе, извесно, има још лакшег наоружања.

За њим трага стотине полицајаца, војника, припадника цивилне заштите, паса трагача,али за сада је неухватљив.

Фото: Танјуг/АП

Обријан до главе, мишићав, са тетоважем на рукама и грудима, Јирген Конинг је на свом твитер-налогу позирао голих прса. Истиче се да воли боди-билдинг и бокс. Одраније је убележен као симпатизер крајње деснице, попут још тридесетак белгијских војних лица. Успео је, и поред тога, да набави оружје у једној војној бази на северу земље.

Своју намеру је, иначе, оставио записану у два писма.

Епидемиолог је, међутим, одлучио да не ћути, па се обраћа преко медија. Каже да је избегао најгоре јер је у понедељак 17. маја узео слободно поподне на послу, први пут после годину и по, док је крајем дана Јирген Конингс надгледао његову кућу у време када се обично враћа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)