ЧУЈУ ОНО ШТО ЖЕЛЕ ДА ЧУЈУ: Како су Украјинци погрешно протумачили Бајденове речи

Новости онлајн

08. 06. 2021. у 09:13

БЕЛА кућа и званични Кијев су објавили два различита саопштења о садржају синоћног телефонског разговора америчког и украјинског председника , након чега је администрација Зеленског била приморана да унесе измену у тумачење изјаве Бајдена о чланству Украјине у НАТО, саопштава издање „Аксиос“.

ЧУЈУ ОНО ШТО ЖЕЛЕ ДА ЧУЈУ: Како су Украјинци погрешно протумачили Бајденове речи

Фото: Принтскрин

У првој верзији саопштења кабинета украјинског председника наведено је било да је Џозеф Бајден, наводно, оценио да је веома важно да се Кијеву представи план по питању чланства у Северноатлантској алијанси.

Међутим, убрзо затим се огласила Бела кућа са саопштењем у којем је наглашено да Бајден није то рекао.

- Украјина је погрешно пренела Бајденове речи и потом исправила те наводе - потврдио је нешто касније и неименовани представник украјинског Савета за националну безбедност.

Од тог тренутка у саопштењу кабинета украјинског председника реченица гласи тако да је Владимир Зеленски, а не Бајден, оценио да је важно да се Кијеву представи план по питању чланства у НАТО.

Бела кућа, међутим, није потом желела да коментарише да ли је Бајден подржао идеју Зеленског или не.

Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден разговарао је синоћ телефоном са украјинским председником Владимиром Зеленским и том приликом нагласио да подржава суверенитет и територијални интегритет Украјине.

Бајден је уједно искористио прилику и позвао украјинског колегу Владимира Зеленског да посети Вашингтон овог лета.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)