БРИТАНЦИ НА ПРОФИЛИМА МОГУ ДА ОЗНАЧЕ ДА ЛИ СУ ВАКЦИНИСАНИ: На апликација за упознавање пишу коју су дозу примили

Novosti online

07. 06. 2021. у 15:51

БРИТАНСКИ корисници апликација за упознавање моћи ће да одаберу да ли желе да се на њиховим профилима приказује ознака да су вакцинисани против ковида-19. Међутим, неће моћи да се провери да ли они који имају ту ознаку су стварно и примили вакцину.

БРИТАНЦИ НА ПРОФИЛИМА МОГУ ДА ОЗНАЧЕ ДА ЛИ СУ ВАКЦИНИСАНИ: На апликација за упознавање пишу коју су дозу примили

Фото: Г. Ш.

Власници апликација за упознавање Tinder, Bumble, Badoo, Match, Hinge, Plenty of Fish, OurTime i Muzmatch склопили су партнерства са владом Велике Британије. Bumble ће својим члановима омогућити и размену преференци о везама током пандемије, попут ставова о физичкој дистанци и ношењу маски.

Британски министар надлежан за вакцинисање Надим Захави описао је нову иницијативу као "невероватну вредност" за британски програм имунизације против ковида-19.

Недавна анкета спроведена на готово 5.000 одраслих Британаца открила је да 28 одсто не би изашло са неким ко се није вакцинисао, док два одсто не жели са неким ко је примио неку од вакцина.

Прошлог месеца је ревидиран систем пријава за вакцинисање у Енглеској после приговора да је могуће проценити колико је цепива појединац примио уносећи основне податке као што су име и поштански број.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)