ПУТИН ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Русија је постојала и постојаће – помирите се с тим!

Новости онлајн

05. 06. 2021. у 12:52

РУСИЈА је постојала, постоји и постојаће, као и Сједињене Америчке Државе, и с тим се треба помирити, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

ПУТИН ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Русија је постојала и постојаће – помирите се с тим!

Фото: Танјуг/АП

-Нисмо ми довели руско-америчке односе у стање у коме се данас налазе. Нисмо ми то учинили. Нисмо први предузели ниједан корак у ономе што је нанело штету руско-америчким односима... Тих корака је превише, рекао је Путин на састанку са шефовима међународних информативних агенција у оквиру Међународног економског форума у Санкт Петербургу.

Он је подсетио и на увођење антируских санкција.

-Јесмо ли ми уводили санкције против САД? Сједињене Америчке Државе су те које су уводиле санкције против нас и настављају да их уводе у свакој прилици и без икаквог разлога. Само зато што ми постојимо. Али с тим ће морати да се помире. Русија је постојала, постоји и постојаће. Као што постоје и постојаће САД које играју важну улогу у свету. Волео бих кад би они играли стабилизујућу улогу, истакао је руски председник.

Према његовим речима, Путин рачуна на то да ће састанак са америчким колегом Џозефом Бајденом 16. јуна у Женеви бити конструктиван.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу завршава се данас, 5. јуна, а почео је 2. јуна. МИА „Русија севодња“ је медијски партнер форума.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)