РУСКА ВАКЦИНА ОДОБРЕНА У ЈОШ ЈЕДНОЈ ЗЕМЉИ: Спутњик почињу да користе у јулу

Танјуг

05. 06. 2021. у 07:21

БРАЗИЛСКО здравствено тело Анвиса дало је зелено светло бразилским савезним државама да могу да почну да увозе руску вакцину Спутњик, али под одређеним условима.

РУСКА ВАКЦИНА ОДОБРЕНА У ЈОШ ЈЕДНОЈ ЗЕМЉИ: Спутњик почињу да користе у јулу

Фото Новости

Управни одбор Анвиса је гласао 4:1 да се дозволи условни увоз вакцина након више од седам сати разматрања, после препорука здравственог особља, пренео је Ројтерс.

Анвиса је такође изгласала да се одобри вакцина Коваксин, коју је направила индијска компанија Барат Бајотех из Хајдерабада.

- Спутњик В ће стићи у Бразил у јулу - поручио је на Твитеру Кирил Дмитријев, извршни директор Руског инвестиционог фонда (РДИФ), док је са налога Спутњик В твитовано да је Бразил постао 67. земља која је одобрила ту вакцину.

Услови за коришћење вакцине, према директиви Анвисе, јесу да се користи на здравим пунолетним особама.

Анвиса је претходно у априлу одбила увоз Спутњика, иако су то тражили државни гувернери, који су тражили 37 милиона вакцина.

Дмитријев је додао да је одлука Анвисе да дозволи увоз Спутњика В дуго чекана одлука за бразилски народ, који ће "добити једну од најбољих вакцина на свету".

- Одмах смо послали све податке Анвиси, ниједно питање које је поставило регулаторно тело није остало без одговора након одлуке да одложи ауторизацију Спутњика. Руска страна је дала додатне податке. Бразил ће постати најнасељенија земља Јужне Америке која ће користити руску вакцину - навео је директор РДИФ-а, а пренела агенција ТАС С.

Бразил је досад поделио 47,6 милиона доза вакцине (око 22,6 одсто популације), а обе дозе је примило 22,7 милиона Бразилаца, или 10,8 одсто становништва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)