ПАНИКА У НЕМАЧКОЈ: Видели руску подморницу, на њој исписана јасна порука (ВИДЕО)

Новости онлајн

01. 06. 2021. у 19:39

ПОЈАВА руских подморница било стварних било лажних одувек је знало да побуди пажњу на Западу, који су били фасцинирани овим пловећим објектима, па нису биле ретке ситуације када су грађани уочавали та челична пловила и тамо где могу бити и тамо где је то само чиста фикција.

ПАНИКА У НЕМАЧКОЈ: Видели руску подморницу, на њој исписана јасна порука (ВИДЕО)

Фото: Депоситпхотос

Није баш мали број пута био случај посебно на Балтичком мору уз обалу Шведске да се појавио неки сумњиви објекат за који се веровало да је руска подморница, па је војска утрошила милионе евра трагајући за тајанственим пловилима. Сада после Шведске на ред је стигла и Немачка одакле нам долази вест да се појавила подморница ни мање ни више него да је изронила из језера поред града Кемница (бивши Карл Маркс Штад) на истоку Немачке, тамо где нема уопште мора јер се град налази уз саму границу са Чешком.

Да је неко рекао руски тенк или оклопно возило још би неко у то поверовао, али подморница у језеру НЕ, уследио је ШОК о коме су се рапсписали немачки медији, а о подморници распреда васколики Кемнитц.

Немачки медији објавили су да је група која се представља као "Слободни патриоти Кемница" у понедељак рано ујутро у језерцу поред замка поставили копију руске подморнице и оставили је у полузароњеном стању уз поруку.

Како се испоставило у води је плутала конструкција од стиропора висока три метра, усидрена за дно са неколико кочионих дискова.

Радило се о макети која је требала да понесе поруку неслагања ове групе са америчком спољном политиком и политиком коју води НАТО пакт. Поред подморнице са руским обележјима на копну је био истакнут транспарент "Нема рата против Русије".

Ова акција уследила је када су кроз Кемниц почеле да пролазе америчке војне трупе које су на пролазу кроз Саксонију ка истоку где се одржавају велики маневри НАТО пакта, пише сајт таг24.де.

Њихова порука како јављају немачки медији била је како су они навели у својој поруци: "Не желимо рат. Ова акција има за циљ да покаже да смо у стању да постигнемо велике ствари за мир. Мир у Европи и у целом свету!", навела је ова група.

Поводом овог инцидента изашла је полиција и утврдила да се не ради о никаквом кривичном делу, већ комуналном прекршају и да за полицију ту нема посла већ да је за овај случај надлежна Канцеларија за зелене површине.

Макета је касније до обале језера допремљена уз помоц́ чамца на весла и одвезена камионом из Канцеларије зелене површине.

(СрбијаДанас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)